lørdag 17. august 2013

Kantarellsuppe

I skogen finner de heldige gull blandt den grønne skogen, men hva lager man av sånt? Heldigvis finnes det masse oppskrifter, uheldigvis har man ikke mengder av kantareller å prøve ut de forskjellige oppskriftene, men liker du suppe er denne oppskriften kjempe god. Det er jo greit å prøve litt forskjellig. Her kommer en nydelig suppe for 2, forrett for 4, denne oppskrifter har jeg funnet her. Den er justert til en melkefri versjon.


Kantarellsuppe




Du trenger:
 
2 stk sjarlottløk
200g kantareller
6 dl kylling buljong
1,5 dl soya matføte
litt sitron
salt og pepper
margarin uten salt og melk
2ts maisenna
3 sukkererter
(en god olivenolje, kan ringle over tilslutt)


Slik gjør du:
Rengjør kantarellene med en liten kost, og skjær bort det som har blitt stygt. Del den i mindre biter og hakk løken i småbiter. Dette stekes med margarin til væsken i soppen er fordampet.
Ha så i buljong og fløte. La det små koke i 10 min.

Bland maisenna med litt vann, kok opp suppa og la den små koke noen minutter for å få bort mel smaken.

Ta ut litt av kantarellene , så bruker du stavmikseren på resten av suppa. Kok opp smak til med sitron, salt og pepper. Øs opp i suppeboller og pynt med sopp og sukkererter skjært på skrå.

Server gjerne med et godt brød til. Dette var kjempe godt og lages igjen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)