lørdag 11. mai 2013

Gulrotmuffins (uten melk, egg og gluten)

Fikk så enormt lyst på denne herligheten av en kake, men what to do når man ikke skal ha egg? Prøve alle erstatningen som finnes. Funker det? Oh yes:) er kommer Monna's gulrotkake muffins med utgangspunkt i R.O.O.M's gulrotkake.
 
 


 

Muffins med inspirasjon fra gulrotkake fra R.O.O.M


Du trenger:

 2ts no-egg+ 1ss vann
1 banan
 2,5 dl matolje (rapsolje)
350 gram sukker
1 ss edikk

2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0.5 ts muskat
0.5 ss natron
0.5 ss bakepulver
325 gram hvetemel/semper glutenfritt mel
100 g kokesjokolade (jeg brukte plamill melkefri sjokolade)
400 g gulrot
1.5 eple
 
 
Slik gjør du:
Bland no-egg med vann. Mos i bananen og ha i olje og sukker. Bland sammen.
 
Bland det tørre for seg. Og ha i det våte. Rør lett.
 
Ha så i raspet gulrot, eple og hakket sjokolade. Rør sammen og ha i muffinsformer 2/3 fulle.
 
Stek i 25-30 min a 175-180 grader.
 
I stede for muffins kan du ha den i en liten langform. Og steke den på 160 grader i om lag en time.
 
 
Til ostekrem:
 
1 boks kokosmelk. (settes kaldt og bruk kun det harde)
1-2 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
Litt sitron
 
Vispes og settes kaldt. Pynt de avkjølte muffinsene og ha på pynt. Friske bær eller revet gulrot.
 
 
Notat:
Disse ble gode, men tror jeg dropper bananen og no-eggene neste gang for å se om jeg i hele tatt trenger det. Edikk og natron er fin fint hevemiddel.
Litt usikker på kremen, men ble fin å se på:)
 
 

3 kommentarer:

  1. Ser deilig ut, men obs obs: er melk i kokesjokolade! (Hvis noen lager erstatning fordi det er besøk av noen som ikke tåler blant annet melk, tenker de garantert ikke over det!)

    SvarSlett
  2. Hei Amanda. Så flott at du poengterte det. Bruker alltid melkefri sjokolade, men har ikke fått frem det i teksten. Skal rette det opp etterhvert;))

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)