søndag 28. april 2013

Yamis Iskake uten gluten og melk.

 
Var så heldig å ble spurt om jeg ikke ville lage ei allergi kake til et bryllup, problemet er at jeg er bortreist når bryllupet skal skje. Men iskake skal jo være frosset,så vi går for det. Men her har jegingen oppskrift så etter mange timer på nett jakt etter den perfekte oppskrift, har jeg enda ikke funnet den. Men har slått sammen flere ideer og funnet ei kake som kanskje ikke smaker så verst.
Har alltid vært glad i Daim iskake, men den inneholder jo melk. Og etter å ha prøvd å finne en erstatning for den smaken ble denne kaken født. Oppskrift på bunn og selve isen har jeg funnet hos lovelybaking. Klikk på link knyttet til Daim iskake:)
 
(Prøve kaken skal spises på tirsdag:))
Denne kaken har til nå gjennomgått tre prosesser.
 
Dessverre med egg!
 
 
 

Sjokoladeiskake med brente mandler og kokosbunn.

 
Steg 1: Lage brente mandler.
 
Dette går jeg ikke mere inn på da oppskrift finnes fra før. Det eneste som avviker fra brente mandler er at vi knuser de med en mørtel for å få de i små biter.
 
Steg 2: Bunnen.
 
Du trenger:
175g kokos
175 sukker(melis)
6 egge hviter
ca.100g med sjokolade hakket i biter
 

Slik gjør du:
 
Sett ovnen på 175 grader.
 
Lag marengs av eggehviten. Det vil si at den skal vispes til den blir stiv. Når den har blitt hvit og stiv har du i melis/sukker i litt etter litt mens du fortsatt visper.
 
Rør så forsiktig i kokos og sjokoladebiter med en slikkepott. Pass på at du rører forsiktig slik at du ikke slår ut luften.
 
Ha i form. (Jeg brukte en form på 18 cm og en på 24. Så dette er nok til en stor rundform, hvis du da ikke vil ha den kjempe høy.) Ha bakepapir i bunnen, klipp rundt.
 
 
Stekes på 175 grader i 30-35 min. Avkjøl og sett i fryseren.



 
Steg 3: Isen
 
 
Du trenger:
 
6 eggeplommer
125 g sukker/melis
75g mørk hakket sjokolade
 5 gelatinblader
0,5 dl vann
5 dl alpro soya vispbar krem (eller fløte hvis det tåles)
8-10 ss med "brente mandler" se over.
 
 
 
Slik gjør du:
 
Første steg er å lage eggedosisen. Her visper du eggeplommene og sukkeret/melisen.
 
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min. Kok opp 0,5 dl vann. Ta opp platene og klem ut vannet, legg de så i vannet og visp slik at de løses opp. Avkjøl litt.
 
Bland inn gelatin platene inn i eggedosiskremen.
 
Visp krem av fløten med litt sukker.
Lille hjelper:)
 
 
 
Bland sammen kremen med eggedosisen. Bland så forsiktig inn sjokolade og brente mandler.
Ha over kakebunnen. Putt så tilbake i fryseren i alle fall 6 timer.




Så da spørs det hvordan denne smaker?? Har tenkt å ha over sjokolade ganach på kaken til bryllupet
og pynte den med hvit sjokolade. (Melkefri selvfølgelig:)) Tilbake melding på smak skal dere få tirsdagskveld/onsdag. Lille My likte i alle fall å slikke bollene:))
 
Denne kaken fikk gode tilbake meldinger. Men vil nok kanskje heller gå for en mandel bunn neste gang:))


Steg 4: Sjokolade ganache:
 
Du trenger:
 
100g mørk sjokolade
50g fløte. (her brukte jeg soya melk)
 
Sjokoladen brekkes og has i en liten skål. Kok opp fløte og hell den over sjokoladen. Rør sjokoladen og melken raskt sammen. Avkjøl litt før den helles over isen. Pynt ønsket pynt.
Så kan du sette den tilbake til fryseren.
 
Jeg hadde bestilt melkefri hvit sjokolade, men den var ikke ordentlig "hvit" så jeg var redd det ikke ville bli noe pent. Valgte derfor å pynte med hakkede brente mandler på denne kaka.
 
Så nå håper jeg bare at brudefolket får en vellykket dag, og at kaken blir godt mottatt.
Til lykke med dagen Heidi og Håvard, gratulerer (på forskudd) så mye!! Hipp hipp hurra!!

Sånn ser den kaken ut:)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)