mandag 10. desember 2012

Pikekyss eller marengs topper

Så måtte jeg lage noe som jeg syntes er kjempe godt, men min kjære lille gutt kan ikke spise disse, men de er så dekorative at jeg kunnne ikke unngå å lage de. Her har du oppskriften.
Mmmmm veldig vane dannende!! Og kjempe lekre på kakefatet. Og kjempe lekre innpakket i cellofan.



Pikekyss


Du trenger:
4 eggehviter
litt salt
en dæsj sitron (1-2 dråper)
100 g melis
100 g melis (ja to ganger)
1 ts vaniljeessens

Slik gjør du:
Ha eggehvitene i kjøkkenmaskinen og ha i litt salt. Kjør sammen til eggehvitene skummer litt, ha da i litt sitron. Kjør på høy hastighet og ha i melis litt i gangen (noen bruker sukker). Kjør til massen glinser. Er du usikker om du har kjørt den bra nok kan du snu den oppned. Nå har du fått stive eggehviter.

Ha i essensen og jobb inn melis med sil og slikkepott, forsiktig(!)

Ha over i en kakesprøyte og lag fine figurer på et bakepapir. Jobb inn farge gjerne wilton før steking. Strø på med valgfrittstrø. (Du kan også bruke to skjeer og sette de på brettet eller ta hull i en brødpose.)

Denne oppskriften er nok til ca. tre brett. Sett alle sammen i ovnen på 80 grader i ca. 3 timer. Bruk gjerne en tomt brett på den verste i ovnen.
Mmmm nyt. (Disse var uten farger.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)