torsdag 20. september 2012

Kantarellsaus

Gårsdagens middag ble bare så utrolig god. Mørkylling, med en melange av grønnsaker og en helt fortreffelig kantarellsaus. Verdt og prøve. Anna potetene ble derimot en skuffelse, for her hadde jeg nok feilet. Hadde ikke blitt kokt i det hele tatt! Men alt det andre var helt digg. Ble ikke tatt mange bilder underveis, men her ser dere sausen sammen med helheten og det er et bilde lengre ned. Kyllingen var fylt med hvitløk, chilli og koriander og svøpt i bacon. Oppskriften på kyllingen kommer senere.
 

 

Kantarellsaus


(Oppskrift for 2 stk)
 
Du trenger:
 
 
150 g kantareller
Smør til steking
1 fedd hvitløk
1 sjalottløl
1/2 dl rødvin
1 dl buljongvann/kraft
1 1/2 dl fløte (Melkefri)
1/2 bunt bladpersille (eller litt persille)
salt og pepper


Slik gjør du:

Kantarellene deles eller rives i strimler og brunes først i ei tørr panne og senere i smør.
Fin hakk hvitløk og sjalottløk. Dette surres i panna sammen med kantarellene ca. 1 min etter at soppen har fått fagre.

Tilsettt så rødvin, kraft/buljong og fløte. Kok til det tykner.




 Smakes til med salt og pepper. Vend så inn bladpersille.

Denne oppskriften er fra kokeboken "Kjøtt og Vin" som Trond Moi og Toralf Bølgen ga ut i 2008. Som jeg igjen har funnet hos din mat.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)