fredag 21. september 2012

Hjemmelaget tomatsuppe

I går fikk jeg lyst på hjemmelaget tomatsuppe. Det er en stund siden sist jeg laget det. Har du cøliaki er det nå kommet en tomat suppe du kan lage selv med å tilføre vann, men har du først fått smaken på hjemmelaget er det vanskelig å gå tilbake. Vanskelig er det heller ikke. Vil du gjøre det enda enklere kjøper du bare ferdig hakket tomat på boks:)


Hjemmelaget tomatsuppe

 
Du trenger:
 
1 stk hakket løk
1 båt hakket hvitløk
1 ss olivenolje
400 g godt moden tomat
2 stk hønsebuljongterning
5 dl vann
1 dl matfløte (melkefri) (Fant ikke noe i dag så det ble uten)
½ ts salt
pepper
1 boks med hakket tomater  (390g Eldorado) 
 
 
 
 
I tillegg ved behov:
*Kokte egg
*Makaroni
*Røkt skinke
*Fiskeboller m.m
 
 
Slik gjør du:
Fjern skinnet på tomatene ved å koke opp vann i en stor kjele. Legg tomatene i vannet og la de trekke med et par minutter til skinnet sprekker og ta tomatene opp. Det er da lett å dra skinnet av. (Orker du ikke dette kjøper du ferdig hakket tomat på boks:))
 
Stek finhakket løk og hvitløk i olje i en kjele til den blir blank. Hakk tomatene, og legg i kjelen sammen med buljongterninger (du kan bruke den typen buljong du selv måtte ønske).

Ha i vann (og fløte) og smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser hvis du ønsker en jevn suppe. Tilsett litt mer væske om suppen blir for tykk.

 
 
 
Tips: Du kan også tilsette makaroni, egg, skinke, fiskeboller i suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)