søndag 8. juli 2012

Enkle jordbær kjeks, uten egg, melk og gluten

Enkle jordbærkjeks, eller strawberry short cake cookies







ca.18 stk
ca. 2 stk jordbær, Delt i små biter 
1/2 ts frisk sitronsaft
1/4 kopp + 1 ss sukker
1 kopp schar mix c ++ litt ekstra
1 ts bakepulver
1/4 teskje havsalt
3 ss kaldt smør, kuttet i små biter. (Blå soft flora)
1/3 kopp kremfløte. ( Alpro soya) 
Perlesukker, for å strø

(Her har jeg brukt en kopp på 2,5 dl.)

Forvarm ovnen til 185 grader. Legg bakepapir på bakeplatene. Ha jordbær, sitronsaft og 1 ts sukker i en liten bolle.

I en stor bolle, vispes mel, bakepulver, salt, og sukker. Bland inn smøret.

Rør inn fløten og ha så i jordbærblandingen forsiktig til slutt.

Bruk en iskrem skje eller to spiseskjeer, og legg deigen på bakepapir arket. Ha godt med luft i mellom da de flyter utover. Dryss med perle sukker.

Stekes gyllenbrune,  ca. 24 til 25 minutter.

La hvile på stekebrettet før de hviler på rist.
Smakes best første dag, men kan ligge i en kakeboks i en to dager.


Disse er absolutt vært å prøve:) Det er tatt utgangspunkt i en oppskrift av Martha Stewart.
Du kan ha i hva du vil i stede for jordbær, fiken syltetøy er også godt, sjokolade, syltetøy, eple, bringebær, osv.

Hjelp meg gjerne. Jeg er med i en jordbærutfordring på mabloggsentralen og trenger stemmer for å bli bland de ti beste. http://www.matbloggsentralen.com/2012/07/ukens-utfordring-jordbr.html Bidraget er nr.34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)