Sider

lørdag 19. mai 2012

Pinnweel cookies eller vindmølle kjeks

I dag får vi besøk av min søster og hennes barn, men vi har ingenting å tilby. So what to make??? Åh nå husker jeg! Disse kjeksene har jeg ventet på å få lov å lage, så nå kom muligheten endelig.

Har bakt de siste dagene å, men har ikke lagt ut noe, da datamaskina måtte skiftes ut med en ny. Det vil si at skjermen var blå! Og ville ikke starte igjen. Sånt skjer. Men å velge maskin er ikke enkelt. Så valget kom på en acer aspire 15,6 skjerm mm. Fått et godt første inntrykk av den, men who knows.

Oppskriften er hentet fra en amerikansk side og justert til glutenfri og selvfølgelig vil den bli på norsk.


(Tante ungen min.)

Så her kommer det etterhvert en oppskrift på pinnweel cookies:)

I denne oppskriften brukte jeg faktisk en kopp for å ha noe å måle etter. Så lenge du bruker samme koppen får du jo samme mengde forhold. Min kopp tok ca. 1,6 dl. Så et er det jeg har gått ut etter. Ser at andre har brukt 2,5 dl i en cup og da hadde du nok fått 4 dusin (48) kjeks, det fikk ikke jeg:)
Ingredienser
  • 1 1/2 kopper usaltet smør, mykt. Blå flora spesial
  • 1 kopp melis (Jeg brukte vanlig sukker)
  • 2/3 kopp sukker (Her brukte jeg dermara sukker, men den vises på kjeksen, men smakte godt)
  • 1 ss vanilje ekstrakt
  • 3 kopper mel (her brukte jeg halvt og halvt med semper mix og toro lys melblanding) Skal den være melkefri må du bruke bare toro lys melblanding eller semper fin.
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 kopp kakaopulver
Sånn gjør du:
  1. Jeg kjørte smøret glatt og fint med en mikser. Hadde så i sukker og vaniljeekstrakt. OG blandet det jevnt. Bland så mel, salt og bakepulver for seg. Ha blandingen sammen med smøret litt etter litt. Syntes det ble litt lite med mel så jeg hadde i ca 1 dl mere enn oppskriften ville.
  2. Sett til side halvparten av deigen. Tilsett kakaopulver til den gjenværende deigen og rør til den er helt innarbeidet.
  3.  Fordel sjokoladen deigen i to. Plasser hver halvdel på et stort stykke plastfolie, klapp det inn en 1/2-cm kvadrat, og pakk deretter den i plast. Gjenta prosessen for vanilje deigen. Avkjøl de 4 rutene i ca 1 til 2 timer. Jeg la sjokoladedeigen over den hvite.
  4. Så skal du rulle. Rull med den hvite siden på utsiden og rull fra kort side og ut. Skjær så i biter på ca 1-2 cm tykke biter. Stikk en grillpinne midt i kjeksen.
  5. (Her skulle du egentlig igjen ha den i kjøleskapet i minst 2 timer før du skjørte den i skiver), men fungerte helt fint uten for meg.
  6. Varm ovnen til 175 º. stekes i ca 13 minutter. Når du er ferdig, vil de fremdeles være litt myk å ta på.
  7. La hvile på arket i 1 minutt, og deretter legg dem på risten for å avkjøles. 
oppskriften er funnet på familyfun.go.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)