søndag 27. mai 2012

Fiskekaker med tunfisk



Du trenger:
2-3-poteter (ca.250 g)
En klypee salt
350g tunfisk i vann avsilt eller kokt og renset fisk
1 vårløk (renset og fin hakket)
2 ss hakket persille eller gressløk
Senep
salt
pepper
2 dl olje
150g malt brød eller griljeringsmel
"Egge"blandingen:
Litt smeltet smør ca 1 dl
Litt melk
Litt mel
Smelt smøret, avkjøl.
Bland sammen melk og mel. Ha i smeltet smør. Skal være litt vaffelrøreaktig:)
Kok potetene mos de og avkjøl de. Ha fisk i en bolle. Tilsett sennep, løk, gressløk/persille og potet.
Bland godt og krydre.
Ta mel på hendene og form fiskeblandingen til 8 runde flate kaker. Settes 30 min i kjøleskap.
Vend fisksekakene i "eggeblandingen" og så i brødblandingen. Stek i oljen. Stekes ca 2 min på hver side.
Serveres med salat, aioli og brød.
Resten av "eggeblandingen" ble brukt på brokkoli som jeg strødde over med glutenfritt strøbrød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)