lørdag 28. april 2012

Bagels

Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12 bagels

Slik ble resultatet mitt:)




5dlvann
50grgjær
1,5ssFiberhusk
0,5dlsirup
2ssmatolje
Ca 2,5tssalt
500grFinax glutenfritt mel mix el.. Lågproteinmix, her brukte jeg semper mix
200grFinax Glutenfri Grov melmix



Pensling og garnering: Sesamfrø

Oppskriften er hentet fra:

http://www.allergikokken.no/oppskriftsamling-/glutenfritt-brod/bagels-glutenfrie/


1. Løs opp gjæren og fiberhusk i fingervarmt vann 37 º, la svelle i ca 10 minutter.
2. Bland i resten av ingrediensene, men spar noe av melblandingen til utbakningen.
3. Bland deigen godt i maskinen, ca 5 minutter.
4. La deigen hvile i bollen under en klut, ca 20 minutter.
5. Del deigen deretter i 12 stykker på melet bakebord. Form bagels ved å gjøre en rulle (ca 2 cm tykk) og fest endene i sammen.
6. Legg på bakpapirskledd plate, la heve under et klede i ca 30 minutter.
7. Kok opp vann i en stor gryte. Kok hver bagel i vann ca 1 minutt på hver side, og legg så opp på platen og pynt med sesamfrø.
8. Stekes i midten av ovnen, 225 º ca 20 minutter.
9. La avkjøle på rist.


Holdt igjen litt av melet, men syns likevel at det ble i det meste laget. Men resultatet ble meget bra, men leste feil av oppskriften og brukte 500 gr grov i tillegg, ser nå at det skulle bare ha vært 200! Snakk om... men holdt av litt men skal nok holde meg helt til oppskriften neste gang:D


Tips: Går fint å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)