søndag 4. september 2011

Glutenfrie biscotti uten egg


Da har jeg sett oppskrifter på biscotti både her og der, men aldri hadde jeg liksom prøvd det selv. Kanskje fordi at det var flere ting som måtte erstattes og jeg har vært redd for å feile... (Blir ikke så blid alltid når ting går i søppla).. Men nok om det.
Fikk et tips en gang om å erstatte pinjekjerner med solsikke, kanskje gikk det å erstatte mandler også??? Vel i og med at jeg kun hadde 50g igjen ble det hvit sjokolade som fikk være kompanjongen til solsikkene. (Kanskje har det litt binnende effekt?) Vel kakene er i ovnen og jeg venter spent...





Til ca. 30 stk trenger du:

6 dl Semper fin mix
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts kanel
2 ts bakekako
1 ss ingefær
3 no-egg
3 ss melk (Her måtte jeg spe på med litt mere melk til jeg fikk en deig som satt sammen)
50 gram solsikkefrø
50 gram hvit sjokolade

SLIK GJØR DU:
Bland sammen de tørre ingrediensene, så tilsetter du no-egg, melk, ingefær, sjokolade og solsikkefrø. Bland alt godt samman, og så jobber du videre med deigen for hånd til alt melet har gått inn og du har en fast og fin deig. Del deigen i to og trill ut til to pølser. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett.


Trykk deretter pølsene ned til ca 2 cm høyde.
Stekest midt i ovnen på 200 grader i 25 minutt.
Ta ut lengdene og kutt de opp i ca 2 cm tjukke skiver.
Snu de på siden og legg dei over på en stekerist. Senk ovnstemperaturen til 120 grader og stek videre med ovnsdøra på gløtt til kakene er tørre. Hos meg gikk det ca 20 minutt. Kunne kanskje ha skjært de litt tynnere??

Disse har jeg funnet hos :http://lineah-rakfresmatblogg.blogspot.com/search/label/Vertinnegaver, men jeg har gjort endringer slik at de hos meg er glutenfrie, nøttefrie og eggfrie:))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)