lørdag 13. august 2011

Pavlovarull

Sommerens beste kake heter pavlovarull. En god lett kake som passer ypperlig etter grillmat:)) Sprø marengs fylt med krem og jordbær. En kake som aldri slår feil:)) Server med jordbær ved siden av, gjerne med litt balsamic over.
Denne oppskriften kom til meg i posten men husker ikke hvem som sendte den... Hmmm jaja god er den iallefall og enkel og lage.








Bunn:
4-5 romtempererte eggehviter
1 ts edikk
2,5 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1ts vaniljesukker

fyll:
3 dl kremfløte
2ss sukker
1/2 liter sukker

Pynt:
2-3 kiwi


1: Sett stekeovnen på 175c. Legg bakepapir i en langpanne på ca. 30x40 cm. Brett opp kantene på papiret slik at det dannes en form. Klipp snitt i hjørnene slik at det blir lettere å lage formen.

2: Visp eggehvitene med eddiken i en tørr skål til du får et fast skum.

3: Tilsett sukker litt etter litt mens du fortsetter å vispe. Når halparten av sukkeret er vispet inn, blander du resten sammen med maizena og vaniljesukker.

4: Visp inn sukkerblandingen litt etter litt. Når alt sukkeret er vispet inn og du får et fast skum, brer du det utover bakepapiret. Stek midt i ovnen i ca 15 min. til overflaten har fått litt farge.

5: Strø sukker på kaken, og legg det over et nytt bakepapir. Fjern stekepapiret. La kaken avkjøles.

6: Visp fløten til krem, bland i sukker, og bre kremen over den avkjølte kaken. Del jordbærene i mindre biter, fordel dem over kaken.

7: Rull kaken løst sammen fra langsiden. Legg rullen over på et serveringsfat, og pynt med kiwi. Server gjerne med jordbær og blåbær til.
Bilder og trinn for trinn kommer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)